Πλεονεκτήματα Γρανίτη
New imperial red Yellow atlantico

 

Ο Γρανίτης είναι ένα διαδεδομένο, φυσικό πυριγενές, πλουτώνιο πέτρωμα με κοκκώδη ιστό και όξινη σύσταση με μεγάλη σκληρότητα. Ανήκει στα πλουτώνια πυριγενή πετρώματα επειδή δημιουργήθηκε από την στερεοποίηση και κρυστάλλωση του μάγματος στο εσωτερικό του φλοιού σε μεγάλο βάθος, γι' αυτό διαθέτει ολοκρυσταλλικό, κοκκώδη ιστό. Το όνομά του μάλιστα προέρχεται από την λατινική λέξη granum, δηλαδή κόκκος και οφείλεται στην κοκκώδη υφή του. Λόγω της σκληρότητάς του, ο γρανίτης χρησιμοποιείται ευρέως ως διακοσμητικό υλικό. Μετά από επεξεργασία και λείανση χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση κτιρίων και κυρίως για την εσωτερική και εξωτερική επένδυση προσόψεων, επίσης στη διακόσμηση τζακιών και πολύ συχνά σε κουζίνες.

Αντοχή
Λόγω της σκληρότητάς του, ο γρανίτης είναι ένα υλικό το οποίο αντέχει μία ζωή. Είναι ανθεκτικός στους λεκέδες και πολύ δύσκολο να χαραχτεί. Σαν πάγκος κουζίνας είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί κανείς άφοβα να ακουμπήσει πάνω μια καυτή κατσαρόλα.

Μοναδικότητα
Επειδή ο γρανίτης είναι ένα φυσικό πέτρωμα, κάθε κομμάτι του είναι μοναδικό και διαφορετικό από τα άλλα. Υπάρχει μεγάλη γκάμα γρανιτών από διάφορες χώρες όπως Ευρώπη, Βραζιλία και Αφρική.

Υγιεινή
Ο γρανίτης λόγω του ότι δεν έχει πόρους, είναι αντιμικροβιακός και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Φροντίδα
Η φροντίδα του γρανίτη είναι πολύ απλή, το μόνο που χρειάζεται είναι χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό.