Πλεονεκτήματα Μαρμάρου

 

California Cantias Tinou


Το μάρμαρο είναι πέτρωμα αποτελούμενο κατά το μέγιστο ποσοστό του από ασβεστίτη. Είναι προϊόν ανακρυστάλλωσης ασβεστόλιθων. Η λέξη ετυμολογείται από την αρχαιοελληνική μάρμαρος, δηλαδή «λαμπερός λίθος».

Αντοχή
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μαρμάρινα δάπεδα που τοποθετήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια και διατηρούν ακόμα την αρχική τους ομορφιά. Στη Ελληνική (400 π.Χ.) και τη Ρωμαϊκή (27 π.Χ.) εποχή, στον Παρθενώνα , στο ναό των Αζτέκων (1400 μ.Χ.) , στο Taj Majal (1633-1635 μ.Χ.), παντού συναντάμε τη χρήση τους. Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν φθείρονται ακόμα και μετά από εκατομμύρια πατήματα ανθρώπων που έχουν πατήσει πάνω στις επιφάνειές τους .

Αξία
Οι επενδύσεις μαρμάρου σε δάπεδο και σκάλες και η χρήση του στους πάγκους της κουζίνας και στο μπάνιο προσθέτουν όχι μόνο αξία στο σπίτι σας, αλλά και αξεπέραστη ομορφιά, φινέτσα και αρχοντικό ύφος. Υπάρχουν επίσης γκάμες, χωρίς πολλά νερά, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε πιο μοντέρνα σπίτια, δίνοντας τους μια πιο μίνιμαλ νότα.

Είναι Υποαλλεργικό
Το μάρμαρο είναι κατάλληλο για όσους είναι αλλεργικοί γιατί είναι ανθεκτικό σε βακτήρια, παθογόνα και αλλεργιογόνα. Επίσης δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας γιατί είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Η μη ύπαρξη αρμών το καθιστά ακόμα πιο καθαρό και υποαλλεργικό και κάνει τη φροντίδα και το καθάρισμα του πάρα πολύ εύκολο.


Ανθεκτικότητα
Λόγω της πυκνότητας του, το μαρμάρινο δάπεδο του είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές και τους λεκέδες . Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αδιαπέραστο , όμως . Θα πρέπει να φροντίζεται κατάλληλα έτσι ώστε να μπορεί να διατηρήσει την ομορφιά του ανέπαφη .

Κλίμα
Άλλο ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του μαρμάρου είναι ότι δεν απορροφά τη θερμότητα συνεπώς το σπίτι παραμένει δροσερό ακόμα και τους πιο ζεστούς μήνες του ελληνικού κλίματος.